Briose cu portocale si scortisoara ( de post)

de laughylau in Mancaruri de post, 6 Noi 2011 | 5886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1,5 cana suc portocale neindulcit ( din comert, 100% portocale)
  • 1,5 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • putina sare
  • 1,5 plicuri praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale si scortisoara ( de post):

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.

Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid peste cel de faina si se amesteca pana la omogenizare.

Se toarna in forme dar nu pana sus, se lasa spatiu pentru ca vor creste.

Se coc pentru 22-25 minute.


Se servesc caldute cu suc proaspat de portocale/ lapte de soia/ sirop.
Daca nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt si putina dulceata de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si scortisoara ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

laughylau 1

06.11.2011, 18:46

Nu mai am poze decat in aceesi figura, in acelasi mod, variante doar, m-am jucat cu luminile pe briose. Nu am poze de la preparare.

lia maria 1

16.11.2011, 10:58

ce bune si aromate

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ananas si halva (reteta de post)